Symptomen galblaas

Er kan van alles mis zijn met het lichaam, en soms is het lastig om te zeggen waar iemand precies last van heeft. Het is altijd noodzaak om langs de huisarts te gaan als je ergens last van hebt.

Zo kun je ook last krijgen van een galblaasontsteking

De meeste mensen hebben er nog nooit van gehoord, terwijl het toch redelijk veel voorkomt. De klachten zijn vaag, waardoor veel mensen in eerste instantie denken aan een griepje en daarom afwachten. Toch is het erg belangrijk om een arts te raadplegen als je last hebt van bepaalde klachten. Symptomen galblaas gaan niet zomaar over.

Wat zijn dan de symptomen?

De symptomen galblaas zijn onder andere misselijkheid en braken. Daarbij komt soms koorts voor, maar dit hoeft niet altijd. Je hebt onder andere pijn aan de rechterkant van de buik en dit kan nog meer pijn doen als iemand erop drukt. Ook de ontlasting kan anders zijn. Denk daarbij aan eventueel diarree, maar ook vaak een hele andere kleur ontlasting. Ontlasting zegt veel over de gezondheid, en dus ook over de galblaas. Als je denkt dat je symptomen hebt door een galblaasontsteking, maak dan een afspraak bij jouw huisarts.